Γιατί πρέπει να μάθω μαθηματικά;

Η ζωή και η καθημερινότητα είναι γεμάτες προκλήσεις. Η επιτυχία του κάθε ανθρώπου εξαρτάται από το πως διαχειρίζεται τις προκλήσεις αυτές. Ανεξάρτητα από το επάγγελμά, την οικονομική επιφάνεια ή την οικογενειακή του κατάσταση, ο κάθε άνθρωπος μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που βιώνει και να ανταμείβεται συναισθηματικά από την εξέλιξή τους.

Τα μαθηματικά είναι σαν τη γυμναστική. Δεν γυμνάζεται κανείς μόνο αν κάνει πρωταθλητισμό.

Τα μαθηματικά βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της πραγματικής ζωής, ανεξάρτητα από τη φύση του προβλήματος. Τα βήματα αφορούν αρχικά τον καθορισμό του προβλήματος, έπειτα την εύρεση τρόπων λύσεων, στη συνέχεια την εφαρμογή των τρόπων αυτών και την αξιολόγηση του αποτελέσματος και τέλος, τον επαναπροσδιορισμό του προβλήματος, εφόσον απαιτείται.

Τα μαθηματικά είναι σαν τη γυμναστική. Δεν γυμνάζεται κανείς μόνο αν κάνει πρωταθλητισμό. Γυμνάζεται για να ενισχύσει τη δύναμη, την αντοχή του, για να τονώσει τον οργανισμό του και συγχρόνως να κάνει τη ζωή του πιο ευχάριστη, να βελτιώσει την ποιότητά της. Τα μαθηματικά γυμνάζουν αντίστοιχα το μυαλό. Μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ κάποιος να λύσει εξίσωση δευτέρου βαθμού στη ζωή του, ωστόσο με την εξάσκηση στους τρόπους επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων, βελτιώνει κανείς την ικανότητά του στη λήψη αποφάσεων. 

Ακριβώς σε αυτό το σημείο εστιάζει και το math project. Βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τα μαθηματικά με απλούς τρόπους προσφέροντας τους τη δυναμική που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στη διαχείριση των ασκήσεων και των προβλημάτων. “Γυμνάζει” τον τρόπο σκέψης τους, ενθαρρύνει την αυτονομία στην εύρεση τρόπων λύσεων και τροφοδοτεί την αυτοδιόρθωση και τον επαναπροσδιορισμό με το σύστημα της τελείας. Η αυτοπεποίθηση των μαθητών καλλιεργείται σταδιακά και η μαθηματική τους σκέψη αποκτά σάρκα και οστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *