Κάνουμε τα μαθηματικά απλά και κατανοητά

Για παιδιά από 6 έως 15 ετών

15΄ την ημέρα και το mathproject θα αλλάξει τη ζωή σου!
Βελτίωσε και διεύρυνε τις γνώσεις σου σήμερα!
Άνοιξε την πόρτα στο μέλλον σου!

Στο MathProject γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η γνώση των μαθηματικών δεν είναι μόνο αριθμητική!


Γεωμετρία

Μοτίβο

Προβλήματα

Άλγεβρα

Αριθμητική

Στατιστική

Βελτίωσε και διεύρυνε τις γνώσεις σου σήμερα! Άνοιξε την πόρτα στο μέλλον σου

Η ιδέα

Ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης Μαθηματικών ανά μαθητή που βασίζεται σε μοναδικά κατά άτομο και επίπεδο Φύλλα ΕΜπειρίας και στόχο έχει να ενισχύσει την αυτενέργεια και την αυτοπεποίθηση του, κάνοντας τον κόσμο των Μαθηματικών απλά κατανοητό. Ο μαθητής μαθαίνει να διαχειρίζεται πλήθος μαθηματικών δομών: αριθμητική, γεωμετρία, μοτίβα-μετρήσεις, στατιστική-πιθανότητες, προβλήματα και άλγεβρα. 

Η καινοτομία

Η πλήρης εξατομίκευση στηρίζεται στην ύπαρξη ενός αλγορίθμου πίσω από το κάθε Φύλλο ΕΜπειρίας των μαθητών, το οποίο είναι μοναδικό. Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στα ποσοστά των εύστοχων απαντήσεων ανά δέσμη ερωτημάτων καθώς και στη συχνότητα λανθασμένων επαναλαμβανόμενων μοτίβων μαθηματικής δομής και αποτύπωσης.  Μοιραστείτε το πάθος μας για τα μαθηματικά και διευρύνετε τους ορίζοντες των παιδιών σας. Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς αξίζει να γνωρίσετε ένα πρωτοποριακό μαθηματικό περιβάλλον στα μέτρα σας… που θα σας συναρπάσει! 

To μοντέλο 

Το μοντέλο “μαθαίνω να μαθαίνω” ενισχύει την ενεργητική δράση των παιδιών και καλλιεργεί την αυτενέργεια και τη λήψη πρωτοβουλιών ενδυναμώνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους. Εξελίσσονται μέσα από ένα μοτίβο ατομικής δυναμικής καθοδηγούμενοι από έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ναι στην κριτική σκέψη, όχι στη στείρα μάθηση

Η κριτική τους σκέψη πυροδοτείται και θεμελιώνεται σε κάθε τους βήμα με αποτέλεσμα να κατακτούν πολύτιμους τρόπους σκέψης και να αποκτούν δεξιότητες που ξεπερνούν τη στείρα μάθηση και τη μηχανική απομνημόνευση.

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει! 

Πλούταρχος

Ηλικίες ενασχόλησης

Το mathproject ενθαρρύνει παιδιά 6-15 ετών να αφουγκραστούν τις μαθηματικές απαιτήσεις του μέλλοντος με έναν διαφορετικό, μη παραδοσιακό αλλά ιδιαίτερο τρόπο. 

Το κέρδος των παιδιών

Οι μικροί μας φίλοι εξασκούν σε καθημερινή βάση τις μαθηματικές τους γνώσεις απολαμβάνοντας τα οφέλη της καθημερινής επαφής με ένα συγκεκριμένο πεδίο προσαρμοσμένο στα μέτρα τους. Μαθαίνουν να επεξεργάζονται και να ιεραρχούν δεδομένα με στρατηγικό τρόπο και μέσω της δομημένης σκέψης τους να φτάνουν στη λύση και να την αποτυπώνουν με σαφήνεια και ακρίβεια. Ασκούνται σε τρόπους αυτοδιόρθωσης και βαθμολόγησης τρίτων με σκοπό να αντιληφθούν την ευθύνη που συνοδεύει αυτή η ενέργεια και να εμπεδώσουν ακόμα καλύτερα τα όσα έχουν ήδη κατακτήσει, εφαρμόζοντάς τα σε ένα πλαίσιο ευρύτερης αντικειμενικότητας.

Αλεξανδράκη Βαλεντίνα

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εξειδικεύτηκε στα Οικονομικά Μαθηματικά στην Αγγλία και έκανε καριέρα ως Business Consultant. Παντοτινός της πόθος όμως ήταν η εκπαίδευση. Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε με τη δημιουργία φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης 10 χρόνια πρίν. 

Σήμερα, με το μοτο που την εκφράζει “Learn Math Easy” δημιουργεί επαγγελματικά το δικό της σύστημα εκμάθησης μαθηματικών. 

“Το σύστημα MathProject δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, είναι η αποτύπωση του τρόπου εκπαίδευσης που εφάρμοζα τόσα χρόνια στους μαθητές μου”

Φιλοσοφία

Κάθε μέρα τα παιδιά αγωνίζονται για να λύσουν τις ασκήσεις των μαθηματικών τους. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά έξυπνα ή ικανά να κατανοήσουν αυτά τα μαθηματικά.

Στο math project πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει την ικανότητα να καταλάβει και να έχει επιτυχία στο μάθημα των μαθηματικών

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει ακόμη τον σωστό τρόπο σκέψης, δεν έχουν καθοδηγηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η πραγματικότητα αυτή τα φοβίζει και τα φέρνει σε αμηχανία, σε αδιέξοδο. Δεν ξέρουν πως να βοηθήσουν τον εαυτό τους, που να απευθυνθούν.

Στο math project πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει την ικανότητα να καταλάβει και να έχει επιτυχία στο μάθημα των μαθηματικών. Είναι θέμα προσέγγισης και τεχνικής το παιδί να μάθει να δουλεύει με δικό του ρυθμό αλλά με τρόπο που να έχει στο τέλος ένα μετρήσιμο για το ίδιο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα να δει τους βαθμούς στο σχολείο να ανεβαίνουν, να χαίρεται στο μάθημα και να μην αποφεύγει να σηκώσει το χέρι του ή να ανέβει στον πίνακα. Θα συνεργαστούμε με το παιδί σας για να κατανοήσει τον κόσμο των μαθηματικών και θα το βοηθήσουμε να διαχειριστεί την αμηχανία του με την ίδια τη γνώση. Θα του προσφέρουμε το πλεονέκτημα που χρειάζεται ώστε να πετύχει τους στόχους που θα θέσει μεγαλώνοντας και να οδηγηθεί στην επιτυχία με μαθηματική βεβαιότητα!. 

Ιστολόγιο

Εργομιλώ plus – Mathproject Spot – Μοσχάτο

Με χαρά ανακοινώνουμε την καινούρια μας συνεργασία στο Μοσχάτο. Εργομιλώ plus σε καλώς ορίζουμε στον κόσμο των Μαθηματικών! Το «Εργομιλώ plus” είναι ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, μάθησης & ψυχαγωγίας. Αφορά παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας (από 3χρ-έφηβους). Τα τμήματά μας σε όλες τις δραστηριότητες είναι ολιγομελή, προκειμένου οι υπηρεσίες που προσφέρουμε να είναι ποιοτικές & …

Γιατί τα μαθηματικά είναι σημαντικά στο δημοτικό

“Το σοβαρό πρόβλημα στη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκινά από την 5η και 6η τάξη του Δημοτικού” ομολογία που καταγράφεται στην 1η Σύνοδο των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των ελληνικών Πανεπιστημίων, το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας esos.gr στις 28/08/20.  Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα της Συνόδου επιβεβαιώνει οτι τα Μαθηματικά βρίσκονται …

Επικοινωνήστε

Επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας