Εργομιλώ plus – Mathproject Spot – Μοσχάτο

Με χαρά ανακοινώνουμε την καινούρια μας συνεργασία στο Μοσχάτο. Εργομιλώ plus σε καλώς ορίζουμε στον κόσμο των Μαθηματικών!

Το «Εργομιλώ plus” είναι ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, μάθησης & ψυχαγωγίας. Αφορά παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας (από 3χρ-έφηβους). Τα τμήματά μας σε όλες τις δραστηριότητες είναι ολιγομελή, προκειμένου οι υπηρεσίες που προσφέρουμε να είναι ποιοτικές & αποδοτικές. 

Στο χώρο μας πραγματοποιείται εξατομικευμένη & ομαδική μελέτη,σχολή γονέων, messy play, μουσική αγωγή, lego therapy, θεατρικό παιχνίδι, yoga kids & φυσικά summer camp. Ειδικά το camp από φέτος θα διεξάγεται και κάθε Σάββατο με ωράριο 9:00-15:00 με αρκετά δρώμενα ,για να ψυχαγωγούνται δημιουργικά τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες στο plus.ergomilo.gr

Γιατί τα μαθηματικά είναι σημαντικά στο δημοτικό

“Το σοβαρό πρόβλημα στη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκινά από την 5η και 6η τάξη του Δημοτικού” ομολογία που καταγράφεται στην 1η Σύνοδο των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των ελληνικών Πανεπιστημίων, το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας esos.gr στις 28/08/20. 

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα της Συνόδου επιβεβαιώνει οτι τα Μαθηματικά βρίσκονται στον πυρήνα των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων σε όλες τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, γεγονός που οφείλεται στην έκρηξη της “τεχνολογικής επανάστασης” και τη χρήση νέων υπολογιστικών μέσων. Ωστόσο, στην Ελλάδα παρατηρείται ένα χαμηλό επίπεδο μαθηματικών γνώσεων στην πλειοψηφία των αποφοίτων Λυκείου  το οποίο έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο. Αφενός εισάγονται υποψήφιοι ανεπαρκείς στα Μαθηματικά τόσο σε καθαρά Μαθηματικά τμήματα όσο και σε τμήματα που απαιτούν μια μαθηματική ευχέρεια και αφετέρου, υψηλό ποσοστό αυτών των φοιτητών λιμνάζουν και δημιουργούν προβληματικές καταστάσεις στα εν λόγω τμήματα καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στοιχειωδώς στις ανάγκες και τα προαπαιτούμενα των προγραμμάτων σπουδών τους. 

Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού σχολείου όπου εισάγονται θεμελιώδεις και απαιτητικές μαθηματικές έννοιες των οποίων η κατανόηση ή μη θα καθορίσει τη μαθηματική ταυτότητα των παιδιών αργότερα. Επιπρόσθετα, η παρεχόμενη μαθηματική παιδεία υποβαθμίζεται και στο Γυμνάσιο-Λύκειο καθώς σημαντικές μαθηματικές ενότητες έχουν περικοπεί ή δεν υπάγονται στην ύλη των προαγωγικών ή/και Πανελλαδικών εξετάσεων. Κατά συνέπεια τόσο οι καθηγητές όσο και τα παιδιά δεν απασχολούνται με μαθηματικές έννοιες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στον κόσμο των Μαθηματικών όπως είναι η Ευκλείδεια Γεωμετρία που προάγει την κατανόηση της αποδεικτικής διαδικασίας και της λογικής τεκμηρίωσης, με τον μαθητή να βιώνει την εμπειρία του χώρου και της γεωμετρικής κατασκευής.

Η αξία των Μαθηματικών είναι διαχρονική και αφορά το παρελθόν, το παρόν και φυσικά το μέλλον ψηφιακό ή μη. Μην καθυστερείς…δώσε στο παιδί σου την ευκαιρία που χρειάζεται. Μάθε σήμερα τι είναι το MathProject.

Ποσοστό

Στοιχηματίστε με τα παιδάκια σας για το ποιος θα βρει τη σωστή απάντηση πιο γρήγορα και απολαύστε ένα υπέροχο δροσιστικό παγωτό! Εσείς οι μεγάλοι…μην κλέψετε! Δεν χρησιμοποιούμε καμία βοήθεια παρά μόνο το μυαλό μας!  

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Ποσοστό”

Το πρόβλημα της Κυριακής: Διάστημα

Στο σημερινό μας πρόβλημα κοιτάμε ψηλά φτάνοντας τα αστέρια και ακόμα παραπάνω…Λύστε το πρόβλημα του διαστημικού λεωφορείου και ελέγξτε την απάντησή σας! 

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το πρόβλημα της Κυριακής: Διάστημα”

Μέτρημα με δάχτυλα vs αριθμητικής ευχέρειας

Όταν τα πολύ μικρά παιδιά ξεκινούν να μαθαίνουν να μετράνε, συχνά χρησιμοποιούν τα δαχτυλάκια τους. Για τη διδασκαλία των μαθηματικών εννοιών προτείνονται και τρόποι με αγαπημένα τους αντικείμενα όπως τους μαρκαδόρους τους, τα τουβλάκια τους ή το αριθμητήριο τους.  

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Μέτρημα με δάχτυλα vs αριθμητικής ευχέρειας”

Το μυρμηγκοπρόβλημα

Δείτε αυτό το ενδιαφέρον πρόβλημα σήμερα και εξασκηθείτε στην αριθμητική! Επεξεργαστείτε το με την άνεσή σας…χωρίς να κρυφοκοιτάξετε! Όταν νομίζετε ότι έχετε βρει την απάντηση, συγκρίνετέ τη με τη δική μας. Απολαύστε τα μαθηματικά!

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το μυρμηγκοπρόβλημα”