Μαθηματικά για…γονείς και παιδιά!

Μια από τις πιο βασικές μαθηματικές δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, είναι αυτή της καταμέτρησης. Όταν ένα παιδί “βλέπει” αριθμούς σε ομάδες μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να θυμάται τις ομάδες αυτές και σε δεύτερο χρόνο, ιδιαίτερα όταν τις συνδέσει με κάποιο τρόπο.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Μαθηματικά για…γονείς και παιδιά!”

Δραστηριότητες Summer Camp

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ

Δομή projectmath: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όλα τα παιδιά μαζί με τον εκπαιδευτή κάθονται οκλαδόν στο πάτωμα σχηματίζοντας έναν κύκλο. Με το άκουσμα ενός τραγουδιού τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους ενώ ταυτόχρονα τραγουδούν! Αφού τελειώσει το τραγούδι, ο εκπαιδευτής κάνει μια ερώτηση στα παιδιά σχετική με αυτό που μόλις άκουσαν, η οποία καταγράφεται “έξυπνα” από τους μαθητές, με διάφορους τρόπους.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Δραστηριότητες Summer Camp”

Καλοκαιρινή Τσουλήθρα

Πότε πιστεύετε οτι το παιδί σας ανταποκρίνεται καλύτερα στα Μαθηματικά; Τον Ιούνιο που βρίσκεται στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς ή τον Σεπτέμβριο που ανεβαίνει επίπεδο τάξης;

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Καλοκαιρινή Τσουλήθρα”

Εργαζόμενη μνήμη: το post-it του εγκεφάλου

Η εργαζόμενη μνήμη είναι η πιο σημαντική λειτουργία των νοητικών διαδικασιών ενός ανθρώπου καθώς επιτρέπει να πραγματοποιεί κανείς προγραμματισμένες ενέργειες, να οργανώνει κατάλληλα πληροφορίες, να λύνει προβλήματα και να διατηρεί τη συγκέντρωση στο στόχο.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Εργαζόμενη μνήμη: το post-it του εγκεφάλου”

Οι γονείς και τα Μαθηματικά

Είστε οι μόνοι που έχετε τη δύναμη να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δείξουν ενδιαφέρον για τα μαθηματικά από τις πολύ μικρές ηλικίες των 3 ετών. Γιατί σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά σας εμπιστεύονται απεριόριστα, σας μιμούνται και επιζητούν όσο τίποτα να κάνετε πράγματα μαζί. Επιπλέον, νιώθουν ιδιαίτερα περήφανα όταν έχουν ακολουθήσει κάποια “οδηγία” που τους δώσατε, ακόμα και αν αυτή αφορά κάποιο παιχνίδι. Νιώθουν δυνατά και ασφαλή. Νιώθουν οτι βήμα βήμα κατακτούν τον κόσμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Οι γονείς και τα Μαθηματικά”

Laflab

LafLab, Κέντρο μελέτης Ραφήνα σε Ραφήνα - Γενικά | Κέντρα Μελέτης, Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης σε Ραφήνα | Laf Lab, Κέντρο μελέτης Ραφήνα,  Δημιουργική απασχόληση Ανατολική Αττική | findhere.gr επαγγελματικός  κατάλογος

To εργαστήρι LAF LAB είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων που τελικά έγινε πραγματικότητα.

Kινητήριος δύναμή μας είναι ο σεβασμός και η αγάπη για τα παιδιά. Στο LAF LAB αποσκοπούμε στην ευτυχία των παιδιών μέσα από την βιωματική μάθηση και το παιχνίδι.

Ίσως να μην γνωρίζετε την Μαρία Μοντεσσόρι αλλά εκείνη στάθηκε η αφορμή για τη μελέτη των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων όπου καλλιεργούνται όλες οι εκφραστικές και αντιληπτικές ικανότητητες των παιδιών. Η ίδια πίστευε στα ίδια τα παιδιά και στις ικανότητές τους να αναπτυχθούν μόνα τους. Είναι εκείνη που «δίδαξε στα παιδιά την αγάπη για τη μάθηση και στους μεγάλους την αγάπη για το κάθε παιδί». Αυτό θα προσπαθήσει και η ομάδα μας να κάνει με σεβασμό στην διαφορετικότητα του κάθε μικρού μας φίλου.

Σκοπός του LAF LAB είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών, η ευαισθητοποίηση για τις τέχνες, η αυτενέργεια και η συμφιλίωσή τους με κανόνες αλλά και την έννοια της ομαδικότητας. Και όλα αυτά με βασικό εργαλείο το παιχνίδι. Όλη η ομάδα του LAF LAB έχει ένα κοινό στόχο. Nα φεύγουν τα παιδιά χαρούμενα για όσα δημιούργησαν αλλά και με τη λαχτάρα να επιστρέψουν στον δημιουργικό κόσμο του LAF LAB.

Τα παιδιά στο LAF LAB ανακαλύπτουν νέους κόσμους, χαράζουν τον δικό τους, οργανώνουν τη σκέψη τους και εξερευνούς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Στήριξη

στήριξη παιδιού, εφήβου & οικογένειας . ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ σε Καισαριανή - Γενικά |  Λογοπεδικοί, Λογοθεραπευτές σε Καισαριανή | Λογοθεραπεία, Λογοθεραπευτές -  Παιδοψυχίατροι Παιδοψυχολόγοι - Εργοθεραπευτές - Ψυχολόγοι Ειδικοί  Παιδαγωγοί - Λογοθεραπεία ...

Το 2008, ιδρύθηκε η εταιρεία ειδικής αγωγής στήριξη παιδιού, εφήβου & οικογένειας, με στόχο την πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών ομιλίας, λόγου, μάθησης και συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Κύριος γνώμονας, ήταν και είναι, ο σεβασμός προς το παιδί και την οικογένεια, η υποστήριξη και καθοδήγηση των γονέων για την καλύτερη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού και του εφήβου, καθώς και η επίλυση θεμάτων συμπεριφοράς στο σπίτι ή/και στο σχολείο.

Image

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 117 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ  ||  Τ.Κ. 16122

τηλ.: 210 7226 690

E-mail: info@stirixi-paidiou.gr

web: www.stirixi-paidiou.gr

ΕργοMιλώ plus

Κέντρο μάθησης,δημιουργικής απασχόλησης & ψυχαγωγίας

Στο Εργομιλώ Plus σκοπός μας είναι οι μικροί μας φίλοι να μαθαίνουν μέσω της ψυχαγωγίας.Σε όλες τις ομαδικές δραστηριότητες μέλημά μας είναι η κοινωνικοποίηση.Κάνενα παιδί (τυπικής & μη ανάπτυξης) δεν περιθωριοποιείται, γίνεται ένα με την ομάδα.

Ομαδική Μελέτη

Η ομαδική μελέτη αφορά όλες τις τάξεις του Δημοτικού και πραγματοποιείται σε ομάδες των 4 παιδιών. Κάθε ομάδα είναι 1,5 ώρας καθημερινά. Οι εκπαιδευτικοί μας βοηθούν τα παιδιά στο καθημερινό τους διάβασμα, ενώ παράλληλα ενισχύουν την αυτονόμησή τους σε αυτό.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 4818512 – 693 65 23 030

Ιστοσελίδα: https://plus.ergomilo.gr/

Κωνσταντινουπόλεως 21, Μοσχάτο

Δέντρο της μάθησης

ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ Κέντρο Μελέτης Λάρισα, Σχολικών Μαθημάτων &  Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων , ThessaliaInfo.gr, επαγγελματικός οδηγός  θεσσαλιας, λαρισας, τρικαλων, καρδιτσας

Ένα διαφορετικό κέντρο μελέτης σχολικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων άνοιξε τις πύλες του τον προηγούμενο μήνα στη Λάρισα, με στόχο να προσδώσει μία διαφορετική νότα στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών.

Σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας για το σχολείο, μέσα από βιωματική μάθηση αλλά και να συμμετέχουν σε παράλληλες διαδραστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το «Δέντρο της μάθησης» εδράζεται στην 23ης Οκτωβρίου 81 & Κίρκης (είσοδος από Κίρκης) και λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως τις 21.00.

Για πληροφορίες καλείτε στο 24130 20663

Facebook: https://www.facebook.com/dentro2018/